Rundown Of Some Current Affairs Questions, September Month 2014

For Some Competitive exams, Governments Recruitments, SSC, IBPS and Other, Current Affairs And General Knowledge is the Determined Part of exams, So You have to stay updated in latest general awarness and GK knowledge.

Here Are Given All general knowledge Question/Answers, amazing general awareness Questions and Useful information about most popular matters Of September 2014 month from all categories:

Question 1. Which Country Prime Minister won significant victory in General Elections for a third term in office on September 20, 2014?

Answer 1. New Zealand’s Prime Minister John Key won an significant victory in New Zealand’s general election to return for a third term in office on September 20, 2014.

Question 2. What is The Name of Private Company that has crossed 1-lakh numbers of female employees, reported by the government on 20th September 2014?

Answer 2. Tata Consultancy Limited (TCS Ltd.) is a private company of India. The number of female employees has crossed the 1-lakh mark, making it the country’s biggest employer of women in the private sector.

Question 3. In which planet India’s Mars Orbiter Mission have enter on 24th September 2014?

Answer 3. Mars is planet of solar system. Recently After 300 days India’s Mars Orbiter Mission (MOM) spacecraft gets into the last lap to the Red planet, a term the scientist have begun to hate hearing is, ironically, ‘safe mode’.

Question 4. What is the Name of Search Engine that has Bought Bangalore-based startup Bookpad on 21st September 2014?

Answer 4. Yahoo (Yahoo.com) is a search engine and an American multinational Internet Corporation. Recently Yahoo has acquired Bangalore-based startup Bookpad, barely a year old and founded by three IITians, for a reported Rs 90crore.

Question 5. What is the Name of High Court that has cleared that RTI applicant must give reason for seeking information as it gave relief to its registry from disclosing file on 20th September 2014?

Answer 5. Madras High Court is located in Tamil Nadu. The Madras High Court has said that RTI applicant must give reason for seeking information as it gave relief to its registry from disclosing file notings on a complaint against a chief metropolitan magistrate.

Question 6. What Is The space agency which is to be announced for prize $20,000 to anyone who can come up with a design idea for small science and technology payloads?

Answer 6. National Aeronautics Space Administration is space agency of United State(NASA). NASA is offering a $20,000 prize to anyone who can come up with a design idea for small science and technology payloads that could also provide the necessary weight to balance spacecraft entering the Martian atmosphere.

Question 7. What is the name of person, who broke the world record for the deepest scuba dive with a plunge into the Red Sea on 19th September 2014?

Answer 7. Agyptian frogman Ahmed Gamal Gabr has broken the world record for the deepest scuba dive with a plunge into the Red Sea, the Guinness Book of Records have annouced its report. Gabr reached the depth of 332.35m in 12 minutes.

Question 8. Where is held 17th Asian Games after a three-hour long cultural extravaganza?

Answer 8. The 17th Asian Games held in the city of Incheon after a three-hour long cultural extravaganza at the Main Stadium.

Question 9. What is the name of Indian athlete, who won the first gold medal in opening day of 17th Asian Game on September 20, 2014?

Answer 9. Jitu Rao won the first gold medal in opening day of 17th Asian Game for India.

General Knowledge Online Test [/button-red]

Question 10. Who broke World’s Record in weightlifting of 170kg in the clean and jerk and won the gold medal in opening day of 17th Asian games?

Answer 10. Om Yun Chol broke a world’s record and won the first gold medal for North Korea in opening day of 17th Asian Games.

Question 11. Who was Sania Mirza’s partner of the women’s double title at the WTA Toray pacific Open, Won on September 20, 2014?

Answer 11. Indian tennis player ‘Sania Mirza’ and her Zimbabwean Partner ‘Cara Black’ Won the Women’s double title at the WTA Toray pacific Open, On 20th September 2014,

Question 12. Who became Delhi Under-19’s Captain for the late Shri J Y Lele on 20th September 2014?

Answer 12. Himmat Singh became Delhi Under-19’s Captain for the late Shri J Y Lele.

General Knowledge online Quiz[/button-red]

 

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.